• Handboekbinderij Seugling te Amsterdam sinds 1923, ambachtelijke handboekbinders

  De boekbinders van de Veemkade te Amsterdam

  alles wat wij nieuw kunnen maken dat restaureren wij ook

   

   

 • Maatwerk: boeken en dozen, met precisie, liefde en passie gemaakt

  Sinds 1923 ambachtelijke specialisten in papieren document oplossingen, managers van fysieke informatie, ook voor het binden van één exemplaar.

  1. Boekbinderij Seugling probeert dat te maken wat u in uw hoofd heeft. En dat wat wij kunnen maken restaureren wij ook.
  2. Handboekbinderij Seugling is sterk in het maken van ongebruikelijke formaten en maatwerk.
  3. Oplagen
  4. Levertijden
  5. FAQ: Wat als ik twijfel of u wel aan mijn vraag tegemoet kan komen?
  6. Technieken

   

  1. Boekbinderij Seugling probeert dat te maken wat u in uw hoofd heeft. En dat wat wij kunnen maken restaureren wij ook.

  Wij bundelen uw fysieke informatie tot een persoonlijk met de hand gemaakt boek voorzien van een (goud)opdruk met tekst (altijd nieuwe letter!) of uw bedrijfs logo. Maar ook een handgemaakte maatdoos, map of ordner voorzien wij van een zeefdruk of foliedruk. Wij vergulden op objecten tot enkele centimeters dik. Wij denken in passende oplossingen voor uw documenten of presentatie. Waar nodig kopiëren wij geheel in stijl een al bestaand object of archief. Verzamelbanden die niet meer verkrijgbaar zijn maken wij na, waardoor de rij tóch nog compleet in de boekenkast komt. De door ons gemaakte boeken, dozen, mappen, ordners en andere mechaniekbanden zien wij als uw gereedschap. Wij maken op ambachtelijke wijze maatwerk dat de tand des tijd kan doorstaan.

  2. Handboekbinderij Seugling is sterk in het maken van ongebruikelijke formaten en maatwerk.

  Bij fysieke documenten denken wij aan tijdschriften, agenda’s, notulen, verslagen, dagboeken, dossiers, brieven en akten, maar ook kunstwerken en kindertekeningen, gedenkboeken, gedenkboeken, kaarten en foto's ten behoeve van een presentatie, als naslagwerk. U kunt ons opdracht verstrekken tot het maken van een uniek product van uw: scriptie en dissertatie, fotoreportages, bedrijfs en project presentatie, jaarverslagen, tijdschriften en andere periodieken, overeenkomsten, business proposals, bladmuziek, reisverslagen, dagboeken, etcetera.
  Ook maken wij geboorte- en trouwboeken, fotoboeken, presentatiemappen, menukaarten, handboeken, logboeken voor de scheepvaart, condoleanceboeken, gedenkboeken, blanco boeken, monsterboeken, etcetera.
  En verder alles wat gearchiveerd moet worden.
  Dozen, cassettes en foudralen worden in verstek gemaakt, dat wil zeggen, opgebouwd uit laagjes karton die in elkaar passen om tot een optimale sterkte te komen.

  3. Oplagen

  Afhankelijk van de soort werkzaamheden maken wij oplagen in eigen beheer vanaf één exemplaar tot 100, 200 of 500 exemplaren. Als de oplagen voor ons te groot zijn of gedeeltelijk een specifiek karakter hebben dan werken wij samen en vallen terug op ons netwerk.

  4. Levertijden

  Als het moet maken wij een boek in één dag, maar dat raden wij niet aan. Droogtijden van lijmen zijn erg belangrijk voor een goede hechting van de verschillende materialen en de latere kwaliteit van een werkstuk. Met kunstgrepen zijn droogtijden te bekorten, maar maakt het daardoor meteen ook bewerkelijker. Korte levertijden zijn mogelijk maar dienen in overleg afgesproken te worden, de standaard levertijd is vier tot zes weken. Een boek kan, als dat binnen de planning past, in principe binnen twee tot vier weken gebonden worden. Twijfelt u of wij uw werkstuk wel op tijd kunnen leveren, bel ons en leg het ons voor.

  5. FAQ: Wat als ik twijfel of u wel aan mijn vraag tegemoet kan komen?

  Neem dan gerust contact met ons op! Verzamel zoveel mogelijk feiten en wensen en bedenk voor uzelf ook een budget waarbinnen dit gerealiseerd dient te worden.

  6. Technieken:

  1. handnaaien
  2. machinenaaien
  3. cahier steek
  4. japanse steek
  5. overlijmen
  6. lumbecken
  7. losse bladen binden
  8. kartonneren
  9. rillen
  10. stanzen
  11. vergulden
  12. pregen
  13. blinddruk
  14. vouwen
  15. leporello
  16. printen
  17. lamineren van printwerk
  18. zeefdruk
  19. offsetdruk
  20. stijfselmarmer
  21. bakmarmer 

   

  Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op.

 • Verguldwerk met een altijd perfecte letter en typografie op maat